Skvělá zpráva z Francie!

Dnes jsem obdržel, příjemnou zprávu respektive email od rodiče Erika Ullmana, mladého talentovaného hráče Dragonu Brno o velmi příjemném počinu Českého ragby v zemi galského kohouta tedy Francii, kde momentálně Erik a další 4 čeští mladí hráči působí.

Mladí junioři do 18 let ze sportovního centra AS Macon, Erik Ullman (Dragon Brno) a Vít Mališ (TJ Sokol Mariánské Hory – Ostrava) byli jako druhý a třetí český hráč v historii francouzské federace ragby (FFR) oblasti Burgundska (Bourgogne – Franche Comte) nominováni do širšího výběru kraje.

Historicky prvním českým mladým hráčem, který se dostal do výběru, jež je složen z více jak 500 hráčů kraje, byl v loňské sezoně Matyáš Rosecký, který byl zařazen mezi základní patnáctku nejlepších hráčů této oblasti.

Matyáš se letos zotavuje po operaci křížového kolenního vazu a my, mu přejeme brzké uzdravení a návrat nejenom do dresu Maconu, ale třeba i v budoucnu do jednoho z předních francouzských klubů.

Ahoj Kájo,

s radostí i hrdostí bych Tě chtěl informovat, že Vítek i Erik byli nominováni do širší nominace výběru Burgundska v kategorii U 18!

Po Matyáši Roseckém, který za tento prestižní výběr nastoupil (vůbec jako první český juniorský ragbista) v minulém roce, se této mety podařilo dosáhnout dalším 2 českým hráčům …

Sám určitě víš, jak velké množství ragbyových klubů je v Burgundsku a jak těžká cesta do takovéto nominace je.

Velké díky Tobě, Yvesovi a celé akademii, protože vy také máte na tomto úspěchu svůj nezanedbatelný podíl.

Robert

https://www.rugbybgfc.fr/fichiers/2019/02/CONVOCATION-RASSEMBLEMENT-N1-M18AT6N.pdf

Karel Ševčík, hlavní organizační manažer Ragbyové akademie Yvese Perrota