Zakládáme Ragbyovou akademii Yvese Perrota

Do Nového roku se má vstupovat optimisticky, no sice to občas skřípe, ale snažím se. Na letošní rok se však po sportovní stránce těším a to zejména z důvodu, že již několik měsíců společně se svými přáteli připravuji vznik pravé nefalšované ragbyové akademie, která by měla podobně jako v jiných zemích pomáhat mladým, ale i starším adeptům ragby v jejich sportovní výkonnosti.

Akademie se bude jmenovat po mém velkém příteli a opravdovém ,,českém“ vlastenci, neúnavném propagátorovi ragby a sportu, francouzskému odborníkovi Yvesi Perrotovi, který neváhal ani minutu a přislíbil okamžitou podporu celému projektu.

Ragbyová akademie je určena hráčům od 10 ti let z celé České republiky a věnuje se oblastem, které jsou pro mladou generaci hráčů nezbytné.

Projekt je zcela nezávislý na České ragbyové unii, se kterou bude ovšem při dobré vůli všech zúčastněných rád spolupracovat.

Zejména se zaměříme na vlastní pravidelný sportovní režim přípravy, dále pak na společenskou a pedagogickou část našeho sportu, ale také se budeme snažit podporovat nadějné hráče ze sociálně slabšího prostředí v rámci takzvaného Programu podpory.

Nezapomínáme na osobní individuální přístup a v otázce zdravotní péče a sportovního pojištění pro ragby, které v současnosti není nikdo schopen nabídnout.

Nezapomeneme také na možnosti skloubení ragby a vzdělání v České republice nebo v zahraničí a také nabídneme pomocnou ruku při hledání zahraničního angažmá pro naše obzvláště talentované adepty Ragbyové akademie Yvese Perotta.

Vlastní činnost bude zahájena Ragbyovým kempem, jež proběhne v termínu od 13 do 21. července v České republice, lokalita bude posléze upřesněna, zatím jednáme s několika sportovními středisky, které využívá Fotbalová asociace České republiky.

Posléze budou následovat další turnusy na podzim 2013 a jaře 2014.

S celkovou koncepcí Ragbyové akademie Yvese Perrota se můžete seznámit na přiložené prezentaci, která také obsahuje sportovní CV všech zakladatelů – mentorů RAYP (zkratka pro naši akademii).

Jelikož se dobré věci mají dělat s dobrými lidmi a pro dobré lidi, tak se už nyní kdy máme před sebou spoustu nezbytné takzvaně černé práce, se na náš letošní počin upřímně těším.

Karel Ševčík