Karel Ševčík v TOP 10!

V anketě Díky Trenére! se umístil zástupce Tatry Smíchov a Ragbyové akademie Yvese Perrota v elitní desítce v konkurenci 1500 trenérů.

http://www.dikytrenere.cz/aktuality/

Karel Ševčík

Trenérská současnost:
Tatra Academy – RC Tatra Smíchov
Ragbyová akademie Yvese Perrota
Sport bez předsudků – Program Najdi svůj sport!
Sport bez předsudků – Sociální program XY
Sport bez předsudků – Sportovní den

Trenérská minulost:
RC Vyškov, RC Brno Bystrc, RC Olomouc, TJ Sokol Mariánské Hory – Ostrava
Reprezentace ČR Ragby 7 – muži
Reprezentace ČR do 18 let
Reprezentace ČR do 16 let
Reprezentace ČR do 21 let

Věkové kategorie:
Chlapci od 6 do 18 let, Dívky od 15 do 18 let, Muži, Ženy.

V průběhu tohoto roku byl můj přítel a bývalý skvělý hráč ragby, Karel Ševčík, nominován rodiči hráčů, které trénoval, napříč republikou do projektu Díky trenére!, Tento projekt si vzal za úkol podporovat a ukazovat na nelehkou činnost spousty dobrovolných pracovníků při práci s mládeží a dětmi v celé České republice.

Soutěž probíhá tříkolově.
V prvním kole může kdokoliv navrhnout/ nominovat svého zástupce, letos se jich sešlo na 1500. Ve druhém kole pořadatelé tyto nominované osloví a oslovení musí přijmout výzvu a podmínky, že se v případě umístění zúčastní finálového dne. Karel jako správný ragbista výzvu přijal a odpověděl na několik strukturovaných dotazů, které byly podstoupeny pořadatelům. Již v květnu pořadatelé vyhlásili nejlepších 30 kandidátů a s těmito kandidáty postupně natáčeli jednotlivé audiovideo výstupy a rozhovory, které postupně představovali jednotlivé trenéry, kteří se dostali do Top 30! Karlovo audiovideo je veselé, zábavné a ukazuje všechny hezké hodnoty našeho sportu! V průběhu srpna jsem se mohl začít radovat, že ragby má svého zástupce mezi posledními 10 trenéry ze všech sportovních odvětví.

Finále
V sobotu 14. října se ragby představilo v konkurenci sportů jako fotbal, florball, házená, lední hokej, stolní tenis, aerobic, karate, badminton…. Celá sobotní akce byla plná krátkých osmiminutových vstupů, kdy trenéři představovali svoje sporty a svoji práci s dětmi. Bylo příznačné, že ve stejnou dobu probíhalo nedaleko semifinálové utkání Poháru ČSRU mezi Spartou Praha a Tatrou Smíchov a hráči obou celků chodili v průběhu soutěže Karlovi gratulovat a děkovat za jeho čas, který jim věnoval. Jeho snad nejvíce potěšil pozdrav od Jirky Pantůčka (v současnosti hráč Sparty Praha a Reprezentace České republiky), kterého jako malého pětiletého kluka přivedl k ragby ve svém rodném Vyškově a pak dlouhých 8 let sledoval jak Jirka je každým rokem lepším a lepším hráčem a to stále byl v kategorii hráčů do 13 let! Jirka nyní patří k nejlepším hráčům, které v rámci naší soutěže můžete vidět na ragbyových hřištích

Skvělé ocenění
Jako ragbista jsem byl velmi dojatý, když ragby a Karel dostával jeden kompliment od poroty, která byla složena ze sportovních odborníků českého sportu. Myslím, že celá soutěž je skvělá a poukazuje na obrovskou porci dobrovolného času spousty dobrovolníků napříč všemi sporty a republikou. Jsem rád, že takové lidi mezi sebou v ragby máme!