Yves Perrot hodnotí kvalitu našich mladých hráčů

V červenci proběhly jako již tradičně letní kempy Ragbyové akademie, kterých se jako hlavní mentor již tradičně účastní i legenda našeho, ale zejména francouzského ragby, malý pán s velkým knírkem, tedy Yves Perrot, který stále aktivně působí, nyní ovšem již pouze v na regionálních francouzské úrovni (Poznámka autora, chtěl bych 10 trenérů takové regionální úrovně v Česku(.

Nutno ovšem podotknout, že letošní jeho příjezd byl velice dramatický, neboť ve Francii, kolabovalo jedno letadlo za druhým, na což doplatil i náš druhý zahraniční host a trenér Julian Lacrambe z Toulose, kterému se nepodařilo nastoupit směr Praha i na třetí pokus. Zde děkujeme Jardovi Roseckému za to že nám Yvese přivezl z Francie a dopravil ho zase po akci zpět!

Yves, během závěrečného pohovoru s trenéry, ale i hráči vyzdvihl srovnání které české ragby za posledních deset let udělalo. Velmi kladně hodnotil většinu zúčastněných hráčů, zejména v kategorii ELITE, neboť jsou to právě oni, kdo za pár let ponesou na svých zádech sportovní kvalitu českého ragby. Samozřejmě vypíchl, že se tak nemohlo stát ze dne na den, že za kvalitou hráčů je zcela jistě velmi dobrá práce v klubech, u trenérů se kterými jsou hráči v bližším kontaktu po celý rok.

Nicméně také konstatoval, že je vždy nutné reagovat na vývoj hry, která se vždy mění po každém světovém šampionátu a že je třeba mít nastavenu herní koncepci pro jednotlivé věkové kategorie i do budoucna, neboť ta se vždy velmi rychle stává přítomností.

Závěrem konstatoval, že české ragby ale i akademie se může za poslední roky pochlubit kvalitní činností, neboť její doporučení přímo pomohlo několika mladým hráčům v jejich sportovní kariéře a konstatoval, že zejména zařazení Erika Ulmanna, Vojtěcha Vomáčky, Matyáše Roseckého a Davida Bureše do týmů nadějí či dospělých týmů v takových klubech jako jsou Nevers, Grenoble (Pro D2), Bourg en Bresse a Macon (Federal 1) je velkým úspěchem a také motivací do budoucna.

BAMBYK