Letní kemp pro menší hráče je minulostí

Program Ragbyové akademie Yvese Perrota, je určen pro již pokročilé hráče ragby a letos oslavil již 8 let svého trvání. Jeho kapacita akcí je tradičně naplněna na 95% a mnoho hráčů, kteří s programem úzce spolupracují jsou dnes v české reprezentaci, či hrají ragby v zahraničí, zejména ve Francii, kde RAYP jak zkráceně Ragbyovou akademii nazýváme, rozvinula oboustrannou spolupráci.

Nás však velmi těší, že většina hráčů se postupně zapojuje v rámci synergického efektu do našich programů jako lektoři, trenéři či animátoři.

Letos se nám podařilo uskutečnit zatím dvě jednorázové akce na počátku roku a oba letní kempy a všichni se těšíme ten třetí v srpnu.

První akcí byl kemp pro hráče a hráčky od 8 do 13 let, který probíhal tentokráte v Olomouci, kam jsme se po dvou letech vrátili z Jeseníků, akce se zúčastnilo 54 hráčů a hráček o které se staral početný sportovní tým. Program kempu je úzce specializován na ragby a propojení jeho hodnot v praxi. z konečného vysvědčení, které nám vystavili samotní účastníci jsme se dozvěděli, že předměty – sport, stravování, večerní společenské programy, přesuny tramvají po městě, ale také volnočasový programy obdržely velkou jedničku. Naopak u ubytování, v možnostech telefonovat rodičům když se stýská, v absenci plyšových medvídků či jiných talismanů jsme obdrželi dvojku. 

Byl to báječný týden, jako vždy a nás snad nejvíce potešil zájem mladých a nových trenérů z celé republiky, kterých se letos sešlo zatím nejvíc v historii, celkem 13! Už se těšíme na srpen, kdy budeme pokračovat. Jupíí….