Jan Macháček – Ambasador a Trenér

Honza Macháček, který je také znám pod přezdívkou „Kůň nebo Koník“, se narodil ve stejný dne a rok, jako jedna česká sportovní legenda, určitě uhádnete kterou máme na mysli (malá nápověda 15. února 1972Praha).

Je bývalým skvělým hráčem, reprezentantem a historicky patří mezi naše nejúspěšnější české ragbisty. Začínal ve svých 15 letech ve Slavii Praha, kde také hrál i jeho tatínek. V zahraničí působil v klubech Dunedin Pirates (NZ), Manchester Sale (Anglie), Newport RFC, Pontypridd RFC (Wales) a také v Clermont Auvergne (Francie). Jako zatím jediný Čech, sehrál utkání za výběr světa Barbarians F.C. Po ukončení profesionální kariéry se vrátil do pražské Slavie, kde v roce 2010, jako hrající trenér přivedl tým sešívaných k titulu Mistra republiky v tehdejší Extralize.

V současnosti je prezidentem ragbyového klubu Olymp na Praze 6, který se v krátkém čase etabloval mezi českými kluby, za zmínku stojí jeho početná mládežnická členská základna.

Za Českou ragbyovou reprezentaci v letech 1993 až 2009 odehrál celkem 55 zápasů. Své poslední utkání za Českou reprezentaci odehrál ve věku 37 let proti Hong Kongu dne 16. 12. 2009 a rozloučil se vítězně, neboť český tým tehdy zvítězil 17:5.

Celkem 5x zvítězil v anketě Ragbistu roku (1994, 1996, 1998, 2000 a 2001)

Po ukončení hráčské kariéry se doslova vrhnul do trenérského prostředí, a společně s další českou ragbyovou legendou Martinem Kafkou, založili Trenérskou Akademii, jejíž vzdělávací program byl určen českým trenérům. Absolvoval nepřeberně trenérských stáží, seminářů a mezinárodních Workoutů. V současnosti je držitelem nejvyšší A trenérské třídy ČSRU, držitelem World Rugby Level 3 a zároveň ukončuje studium na FTVS v Praze.

„Koník“, má v rámci akcí Akademie tzv. pod palcem, zejména tyto důležitá témata, organizace hry před, v a po kontaktu. V rámci Ragbyových Ateliérů, připravuje bloky individuálních dovedností a specializace herních pozic.

Ragbyová akademie má v jeho osobě opravdu skvělou osobnost, která nikdy nikomu neodmítne radu či pomoc. Za zmínku také stojí jeho nepřeberné množství ragbyových her a historek, které dokážou rozpohybovat zábavu a konverzaci vždy a všude.

Pro nás je „Koník“, velké sluníčko a jsme rádi, že s námi pracuje.

BAMBYK