Český ragbista ve francouzské reprezentaci?

Erik Ullman, byl pozván do širšího výběru francouzské reprezentace do 18 let

Mladý český ragbista, původem z Brna, kde vyrůstal v týmu Dragonu, má nyní nakročeno mezi evropskou ragbyovou elitu. Erik, již třetím rokem působí ve francouzském ragbyovém centru v Maconu. Ten v současné době vyhrál, dvakrát po sobě nejvyšší poloprofesionální soutěž Federal 1. Tato soutěž je vstupní branou do velkého světa ragby, je líhní mladých talentů, ale také v ní dohrávají svoji kariéru hvězdy světového ragby, které mají vyšší věk.

Sám Erik, začínal původně na pozici útokové spojky, ale ve Francii, kam se po doporučení Ragbyové akademie Yvese Perrota dostal, se velmi rychle zabydlel v druhé řadě a to natolik dobře, že od loňského podzimu hraje pravidelně nejvyšší francouzskou soutěž juniorů, tedy soutěž hráčů do 18 let za výběr Burguňska (ABCD Bourgogne).

A nevede si vůbec špatně, jeho výkony zaujaly i trenéry francouzské reprezentace do 18 let, která dlouhodobě připravuje nejlepší hráče v zemi na budoucí profesionální kariéru, ale hlavně do seniorské reprezentace.

V termínu od 14. 2. do 23. 2. tohoto roku proběhnou testy v Aix en Provence, kde bude Erik, hájit barvy černého výběru a v budoucnu, ho třeba uvidíme na světovém šampionátu 2023, který se koná právě ve Francii.

Přejeme tedy Erikovi, ale i dalším mladým ragbistům, kteří jsou v současnosti ve Francii (Vojtěch Vomáčka – Grenoble, David Bureš – AS Macon – Federal 1, Matyáš Rosecký – AS Macon U23, Dominik Svoboda a Štěpán Satke – AS Macon U18) , aby se jim dařilo stejně dobře jako Erikovi, neboť z podobných úspěchů může profitovat celé České ragby.

Karel Ševčík – BAMBYK