ELITE Kemp 2019 – Olomouc

Neděle 14 – neděle 21. 7. 2019

Základní informace!

ELITE kemp Ragbyové akademie Yvese Perrota, je určen pro starší ragbisty a ragbistky ve věku od 14 do 23 let! Tentokráte zahajujeme mimořádně až v neděli 14. 7. A to z důvodu, že v sobotu 13. 7. Ukončujeme letní kemp pro mladší ragbisty a přesun a současné zahájení kempu pro starší hráče je organizačně velmi náročný.

10 hlavních tréninků – 5 odborníků

Hlavní náplní kempu je nastavení vnitřní motivace každého jednotlivého účastníka. Dalším cílem je rozvoj individuálních (kondiční, obratnostní, silová, herní) a kolektivních (základní kolektivní obrana, hra v prostoru a s prostorem, základy efektivního pokrytí a získání míče, etc) dovedností. Nedílnou součástí je také příprava možných zájemců na sportovní testy a možná i kariéru v některém francouzském klubu respektive jeho Centru rozvoje. K dnešnímu dni je ve Francii celkem 7 zástupců Českého ragby, kterým k jejich angažmá přispěla i Akademie.

+ Ateliéry sportovních dovedností

Po základních tréninkových jednotkách následují volitelné Ateliéry, které jsou speciálně zaměřené na rozvoj individuálních dovedností. O kvalitu těchto nadstavbových tréninkových jednotek se postarají osobnosti, které k danému tématu mají opravdu co říct.

Ateliér 1 – Hra, pohyb a dovednosti hráčů první řady – Pavel Varan Šťastný.

Ateliér 2 – Efektivní hra hráčů 3. řady  – Jan Kůň Macháček

Ateliér 3 – Základní technika a důležité faktory kvalitních kopů – Martin Kafka

Ateliér 4 – Efektivní zastavení protihráče (skládka) – Karel Berounský

 

Atmosféra a kouzlo moravské metropole

V Olomouci budeme letos již pošesté a to díky tomu, že lze nacházíme podporu ze strany města, Olomouckého kraje, ale také Univerzity Palackého a letos i nově podporu nového partnera, kterým je společnost NUTREND. V průběhu týdne můžeme postupně využívat krytou atletickou halu, atletickou posilovnu, dvě travnaté, plastické hřiště. Ke všemu můžeme připočítat Genius loci, neboť zde na každém kroku doslova cítíte dějiny našeho národa. Navíc chceme-li na chvíli zapomenout na sportovní přípravu, sedneme na kolo a za 10 minut se nacházíme v chráněné přírodní oblasti řeky Moravy, kde nacházíme spoustu vhodných míst k relaxaci a odpočinku.

Teorie i praxe pro trenéry aneb Jak trénovat ragby?

Pro zájemce z řad trenérů opět chystáme, pravidelné denní školení a odborné vedení ragbyových jednotek.

Ragbyový dres aneb speciální design sportovního vybavení

Pro ty, kteří se zaregistrují, do konce března přibude možnost vybrat si vlastní speciální design ragbyového dresu, který je vždy společně s trenýrkami a stulpny započten v ceně kempu. Ti, kteří se zaregistrují později, o klasickou limitovanou edici sportovního vybavení nepřijdou, ale už nebudou mít možnost výběru. A jak jistě víte, dezény dresů, trenýrek a stulpen, se nikdy neopakují.

 Pár základních informací

Opět bude vypraven vlak z Prahy do Olomouce, odkud přepravíme většinu účastníků. Účastníkům z jiných destinací než z Metropole, jež projeví zájem o vlastní dopravu, bude jízdenka zaslána přímo do místa určení. Je však nutné oznámit nám svůj zájem o tento způsob dopravy nejpozději do 1. dubna na email. Pošlete svoje jméno, příjmení a adresu, na kterou vám jízdenku zašleme.

Kdy vlastně začínáme?

Zahájení kempu a společný sraz pro všechny účastníky bude v neděli 14. července od 13:00 do 15:00 hodin v Campusu Univerzity Palackého (UPOL). Letos poprvé po dlouhé době měníme způsob ubytování a to z důvodu, že Hotel (IBIS) dnes Comfort Hotel Olomouc, má nového vlastníka. 

Ubytování a stravování – nabízíme, již jen jednu možnost ubytování.

Varianta 1 – LUX STANDARD

Ubytování hotelového typu v Campusu UPOL, se nachází pouze 5 minut pěšky od sportovního areálu RC Olomouc, kde bude většina sportovního programu. Snídaně švédského typu v Campusu UPOL.

Novinkou bude letos způsob stravování, kdy zkusíme hráčům z důvodu variability nabídnout předplacené stravenky a necháme na nich, aby si sami vybrali typ oběda či večeře v Campusu Univerzity. O pitný režim se opět postarají naši partneři ONDRÁŠOVKA a  NUTREND. Přezůvky, tenisky, tričko, ragbyový dres a sportovní souprava je ideální kombinace pro pobyt na kempu.

Kde budeme sportovat, trénovat a či se vzdělávat….

Sportovní areál – ragbyové hřiště RC, UPOL či SIGMA Olomouc jsou v dosahu 5 až 10 minut pěšky či na kole. Mít vlastní či zapůjčené jízdní kolo je tedy na samotných účastnících, ale z předchozích ročníků už víme, že kolo významně zlepšuje samotný standard akce.

 

KS