Jak se na kemp těší Matyáš Toman z „Budějic“?

Jmenuji se Matyáš Toman a rugby hraji už šestým rokem. Minulý rok jsem měl jet na letní kemp poprvé, hodně jsem se těšil, protože jsem v minulosti již absolvoval několik víkendových kempů a vždycky jsem se naučil něco nového či zlepšil nějakou ragbyovou dovednost a taky jsem se těšil díky kamarádům a spoluhráčům, kteří už tam byli a vyprávěli mi jaký je to zážitek a co všechno se tam naučili.

Bohužel jsem si v dubnu na zápase poranil nohu a tak jsem místo rugby kempu trávil letní prázdniny rehabilitacemi.

Na letošní kemp se tedy těším ještě víc než na ten předešlý.

Rád běhám a rugby chci hrát protože mě baví a to i když si myslím, že nejsem úplně sportovní typ. Na rugby mě a mého mladšího bráchu přivedl náš táta. První trénink mě zaujal a tak jsem chodil na další a další tréninky. Po pár trénincích jsem k rugby přivedl i tři kamarády, kteří se mnou hrají rugby do teď.

Na rugby jsem si taky udělal mnoho přátel a to nejen z našeho týmu, ale i z týmů, proti kterým jsme hráli na zápasech. Táta s námi vždycky brzy ráno vstává a veze nás do Prahy nebo jejího okolí na zápas. On sám letos začal hrát rugby taky, ale jen rekreačně.

Rugby se chci věnovat dál a třeba se i dostat do reprezentace. Dalo by se říct, že rugby se věnuje celá rodina a to i mamka, která nám připravuje svačiny a jezdí fandit na zápasy.