Chystáme se do Francie…

Ve dnech 9 až 12. června odcestuje vybraný tým mladých ragbistů do 12ti let do francouzského Angouleme, kde se zúčastní velmi prestižního mezinárodního turnaje. Zde mimo jiné může družstvo „Akademiků“ narazit na stejně staré výběry z proslulých světových klubů jako je například, Toulouse, Begles Bordeaux, Racing Metro, Stade France, Toulon či výběr Nového Zélandu, popřípadě kombinované výběry zastupující Jižní Afriku.

Výprava odletí ve čtvrtek letecky speciálem do Bordeaux (poštovní letadlo madagaskarských aerolinií) a odtud se dopraví do pořádajícího města, lodí, případně busem pořadatelů. Ubytování proběhne v duchu ragbyových tradic a hráči tedy budou v rodinách po dvou. Trenéři najdou svůj stan na radnici a v přilehlých „Auberge“. Celá „l equipe tcheque“ se mimo zajímavá utkání může těšit na jednosměrnou vyjížďku po atlantickém oceánu, návštěvu pevnosti Board a plavbu s motýlky na pažích a gumovém člunu zpět k pobřeží, konzumaci francouzských delikates jako například žabí stehýnka, ústřice, ratatouille, mořské ryby, sýry všeho druhu, vedení výpravy, pak na proslulá francouzská vína neboť hlavními partnery této mohutné mezinárodní akce jsou věhlasné vinařské značky okolí Bordeaux.

Naším cílem, ale bude zaujmout především sportovními výkony neboť na nich bude záležet zda navážeme spolupráci s proslulým klubem Begles Bordeaux na úrovni výměnných pobytů a stáží pro naše mladé hráče a samozřejmě trenéry.

A kdo vlastně bude akademie reprezentovat? To je dobrá otázka! Nominace bude zveřejněna v neděli 1. května 2022.

Karel Ševčík – řečený zrající