Aktualizovaný program MINI kemp 2021 – Olomouc

Stručné pokyny k akci:

Covid test! – od soboty 26. června, začnou platit upravená opatření Ministerstva zdravotnictví. Každý účastník akce nám musí při registraci předat buď: Potvrzení o PCR testování, u kterého následně nebude požadováno přetestování nebo čestné prohlášení, že účastník akce byl negativně otestován antigenním testem, který bude po dobu naší akce platit. Nyní sledujeme vyhlášení Ministerstva zdravotnictví a může dojít k nějakým změnám, příjemné je, že už můžeme zpívat a potichu zpívat :-). Asi bude i nutný respirátor či rouška, zejména pro přepravu vlakem či tramvají, zde ale čekáme na nové pokyny.

Odjezd na akci – upozornění pro účastníky z Prahy a jiných oblastí Čech – Sraz je v 10:30 hodin na Hlavním nádraží v Praze (mezi výstupy z metra a mezi jezdícími schody k hornímu prostoru u odjezdů). V místě srazu budou naši asistenti, kteří si ihned přeberou děti, doklady o Covid testu, léky a medikaci případně jiné dokumenty. Do Olomouce se cestuje místenkovým vlakem – R 889 Slovácký Expres, který má pravidelný odjezd v 10:52 hodin z Prahy a v Olomouci je v 13:28 hodin.

Registrace – proběhne pro ostatní účastníky letního kempu od 15:00 hodin v prostorách Hotelu Comfort – Olomouc. Od 14:00 hodin bude možné se ubytovat dle seznamu na recepci (tento bude následně upraven podle skutečného seznamu účastníků na pokojích)!

Pravidla akce – každý účastník akce, při registraci obdrží seznam povinností, tzv KODEX, který obsahuje jednoduché zábavné společenské pokyny. Účastníci akce jsou povinni tato pravidla za všech okolností dodržovat. Případná velká porušení jsou okamžitě řešeny se zákonným zástupcem účastníka.

Sportovní vybavení – v průběhu registrace účastník/ hráč obdrží mimo pravidel ragbyový dres, trenýrky, štulpny s ponožkou, batůžek na záda a průkazku pro pohyb veřejnou dopravou v Olomouci. Hráčům do 13-ti let, tuto průkazku následně odebere do úschovy, asistent dané věkové skupiny.

Stravování – je celé v prostorách hotelu a v režimu, bufetová snídaně, oběd, večeře. Nutriční vyváženost stravy, drobné svačinky a pitný režim je zajištěn produkty – Nutrend. Je nutné mít s sebou velkým, tiskacím písmem označenou láhev s vyměnitelným uzávěrem do které budeme dětem doplňovat jemně, sirupem ochucenou vodu.

Sportovní náplň – je koncipováno do dopoledního bloku a obsahuje zejména zábavné sportovní aktivity a ragby pro začátečníky

Veselý společenský program – během pobytu je pro děti naplánován bohatý poznávací a vzdělávací program viz příloha.

Co sebou – zcela jistě sportovní obuv na travnatý povrch, tedy kvalitní tenisky a případně kopačky s litou podrážkou (ne šroubovací kolíky). Klasické třívrstvé sportovní oblečení pro případ nepříznivého počasí včetně pláštěnky či nepromokavé bundy. Když prší, budeme sportovat! Oblečení na výlety, tedy tričko, mikinu, batůžek. Toaletní taštičku s kartáčkem a zubní pastou, může být i mýdlo :-).

Finance – je dobré mít z venku či uvnitř podepsanou peněženku (může být i štítek) s označením kolik peněz jste svému sportovci poskytli, případně s pokyny za co rozhodně nemá tyto peníze směňovat. Našim asistentům to usnadní případné nářky typu, že určitě měl od maminky deset tisíc korun na zmrzlinu a „mekáče“.

Léky a predikace – ihned u registrace, předejte viditelně označenou obálku s léky, medikamenty, která musí obsahovat informace, kdy, jak a co podávat. Standardně si troufneme na složité operace, ale obyčejná alergie na laktózu či vyrážka nás dost rozhodí. Proto koukněte na jídelníček a ihned volejte!

Kdy akce končí? – končí v sobotu 10. července (děti si, ale po vzájemné domluvě můžete odebrat i dříve), dopoledne máme ještě malý veselý program, pak oběd a pak už jen cesta do Prahy, případně do jiných krásných domovů. Výprava na Prahu odjíždí místenkovým vlakem EX 142 Ostravan, který odjíždí v 13:20 hodin z Olomouce a přijíždí standardně do Prahy v 15:56 hodin (máme na mysli Hlavní nádraží, ne jiné!!!). Zde buďte dochvilní, neboť děti docela těžce nesou, že musejí čekat na rodiče, kteří zůstali v zácpě nebo třeba jako v jednom případě na chatě za Prahou.

O co se snažíme – Všichni naši lektoři, trenéři, animátoři se snaží být vždy pozitivní a vycházet našim malým, ale i větším účastníkům, rodičům ve všem vstříc. Vždy podporujeme individualitu každého účastníka a při všech činnostech klademe důraz na pochopení probíraného tématu. Snažíme se, aby se je děti nebáli používat v praktických situacích. Naším cílem není děti drilovat, ale pomáhat jim se samostatně rozhodovat a ve sportovních hrách používat tyto prvky v samotných zápasech. Také jsme rádi, když s námi děti komunikují, nebojí se pokládat otázky a vyžadovat odpovědi.

Karel Ševčík, řečený Bambik