David Bureš, podepsal profesionální smlouvu v Limoges!

Velmi rádi informujeme o úspěších českých hráčů v zahraničí, vždy nás potěší když můžeme být nápomocni.

Mladý ragbista z Brna, David Bureš je příkladem, že se dá s ragby začít i v pozdějším věku. David do 15-ti let hrál pouze závodně badmington za „Brněnské užovky“, ale už v 17-ti odjížděl do Francie na testy, ale ne sportu s raketou a péřovým míčkem v kapse, ale na testy do ragbyového centra formace v Maconu, se kterým má Ragbyová akademie Yvese Perrota, velmi úzkou vazbu. O čtyři měsíce později nastoupil ve Francii do školy a postupně se zlepšoval a zlepšoval až v roce 2019 přestoupil do soutěže Federal 1 a do klubu Limoges (soutěž je asi tak o 3 úrovně vyšší soutěž než naše 1. liga) a letos s ním tento klub opět prodloužil kontrakt.

Na celém příběhu je zajímavé, že David se ve volných chvílích věnuje studiu na Vysoké škole Technické v Brně, v Limoges vede amatérský klub badmingtonu, rád plete a pracuje s dětmi v nově vzniklém ragbyovém klubu Akademie ragby Brno, který spolužaložila jeho maminka Iva. Nikdy nezapomíná na své první spoluhráče z „Real Spektra“ neboli Zbrojovky tedy dnešního Dragonu Brno, se kterými rád zajde na sklenici limonády neboť život profesionálního sportovce je náročný po všech směrech.

My jsme rádi, že kdykoliv mu to čas dovolí, tak se za námi každé léto zastaví na letním kempu akademie a přenáší své zkušenosti na další mladé hráče, pro které je velkým vzorem.

Davide, ať se daří! My v RAYP tě máme rádi….

Karel Bambyk