Důležité informace ke kempům!

Kdy a kde kempy začínají?

Registrace probíhá v sobotu 11. července od 15:00 do 16:00 hodin v Clarion Congress Hotelu v Olomouci. Informace ve kterém salónku se dozvíte na recepci nebo to poznáte podle rozsypaných čipsů, které vás k němu dovedou.

Pojede opět vlak z Prahy pro účastníky ze západní části republiky?

Ano, pojede! Sraz je na Hlavním nádraží v Praze v 11:30 až 11:45 hodin. Odjezd je z nástupiště stejného nádraží. Kdy vlak odjíždí, tak to nevím, ale najdete to v dřívějších příspěvcích respektive programech zde na webu. Rodiče zde předají našim animátorům, ano to jsou ti urostlí chlapci a muži v s úsměvy na rtech a v barevných dresech akademie otevíratelné a velkým písmem označené obálky, nejlépe velikosti A4 (30x21cm), které by měly obsahovat – oboustrannou kopii karty pojištěnce. Účastníci, co již mají Občanský průkaz, tak přiloží jeho kopii. Všichni doplní případnou medikaci léků, roztoků, mastí a jiných koření. Do stejné obálky vložíte tyto léky, přípravky či návody jak postupovat kdyby se stalo něco neočekávaného. Ano, máme za sebou běžné operace kapesním nožem v lesním terénu, či odvrácení alergických ataků, ale moc nás to nebaví. Ti z vás, kteří necestují z Prahy a jsou z jiných částí naší krásné vlasti se dopraví do Olomouce po vlastní ose a vše předají při registraci v Olomouci.

Co s sebou musí mít všichni účastníci, myslím tím opravdu všichni!

Jelikož nás obchází zlá neviditelná pandemie zvaná COVID-19, tak aspoň dvě roušky! Dále budou muset mít všichni a při registraci nám ji ukážou, vlastní podepsanou láhev na tekutiny, přiměřeně velkou a dobře uzavíratelnou.

Dalším povinným vybavením je podepsaný a telefonním číslem označený batoh, ne, opravdu to nemůže být taška z PVC, do kterého se v pohodě vlezou všechny sportovní věci na trénink!

Povinné sportovní vybavení!

Jsme sportovní kemp zaměřený na ragby a tedy je nutné jako ragbista chovat, ale také tak vypadat! Z vybavení musí účastníci mít s sebou – sportovní obuv, tedy tenisky na atletiku, boty na přesuny, do sprchy, tedy žabky či jiné plážové obutí – kopačky s litou podrážkou, případně turfy a starší hráči, kteří hrají v rojové formaci nebo by v ní chtěli hrát tak i kopačky s vyměnitelnými kolíky! Povinnou výbavou tréninku je ragbyový dres, buď s krátkým rukávem nebo bez rukávů a z pevného materiálu – ragbyové trenýrky, ne jen nějaké trenýrky, ale ragbyové! Dále stulpny nebo nízké ponožky. Na tréninku docela často prší a je chladno, takže do batohu prosím přibalit i teplejší či nepromokavou bundu popřípadě pláštěnku, také je důležitá čepice s kšiltem nebo pouhý kšilt, protože když pálí slunce je to nebezpečné a nepříjemné. Nezapomeňte tedy na čepici s kšiltem a opalovací krém!

Sportovní vybavení letošního ročníku

Všichni účastníci opět letos obdrží ragbyový dres, trenýrky a stulpny. Ti kteří se zaregistrovali do konce května, měli i možnost si vybrat typ dresu a velikost, pozdější příhlášivší, dostanou velikosti dle našeho oka a zkušeností. Hned u registrace bude možnost si zakoupit za velmi vhodně snížené ceny, starší a loňské modely dresů, klokanek, trenýrek a stulpen, nicméně velikosti jsou jako u každého pelmel zboží, hodně variabilní. Ale kdo bude chtít, jistě si vybere něco navíc.

Informace pro účastníky Letního kempu, tedy pro ty hráče a hráčky co jsou ubytovaní ve škole Heyrovského

Po první sobotní večeři, která proběhne v Clarionu, se všichni i s věcmi přesunou tramvají směrem ke škole, s bagáží mladším hráčům pomůže vždy konkrétní starší hráč z ELITE kempu, který jim po příchodu na školu pomůže s nafouknutím matrace, vybalením spacáku a polštáře, popřípadě medvídka či jiného osobního maskota, slzičku na tváři utírá soused po pravé ruce. Starší hráč jim překontroluje výše popsané sportovní vybavení, aby nedošlo k tomu, že na prvním nedělním tréninku se nám objeví malý ragbista pouze v ponožkách bez obutí a vybavení.

Stravování, povinný Dress Code a společenská pravidla

Účastníci Letního kempu, kteří bydlí na škole zde mají snídaně, obědy a druhé večeře. Hráči, kteří bydlí na Clarionu mají veškeré stravování zde. Povinný Dress Code pro obě skupiny je – čisté tričko, polokošile, klokanka, mikina, tedy jiné oblečení než ve kterém hráči trénovali, ideální bude suché, voňavé a s ragbyovým motivem, třeba z posledního RWC. Další podmínkou jsou čisté ruce i obličej a v případě, že prší nutno mít v batohu záložní trenýrky a klokanku. V rámci slušného vychování je povinnost každého koho neznám pozdravit, obligátním – Dobrý den, dobré ráno, dobrý večer. Ty které znám zdravíme – Ahoj, ragby zdar, popřípadě mezinárodním pozdravem Bubu bubů. Pozdrav je doprovázen podáním ruky při prvním denním kontaktu s danou osobou. U stolování je důležité, že sedáme k již mírně obsazeným stolům s dotazem, Ahoj, je zde volno? Jaký byl dnes trénink, já jsem Petr, Pavel etc… Po jídle po sobě a v případě, že jsem poslední u stolu, po svém okolí uklidím a odnesu vše, neboť i to dělá ragbistu, ragbistou.

Přesun po městě a kraji….

Každý účastník obdrží Ragby Pas alias tramvajenku, se kterou se prokáže při kontrole, ale také která ho opravňuje ke vstupu do hlídaného areálu školy a hotelu. Na cestování nočním městem či po kraji použije barevně rozlišenou pásku na ruce….Toto platí ale pouze pro náměsíčné hráče, kteří záhadně proklouznou noční službě, která bude dbát na bezpečnost vašich dětí.

Závěr…

Snažíme se, aby se vaše dítě bavilo, naučilo se a následně používalo aspoň dvě nové sportovní věci a vše bereme s nadhledem, humorem. Snažíme se být vždy pozitivní a vycházet hráčům, ale i vám, jak jen to jde, vstříc. Pomáháme všem v jejich životní cestě a snad se nám to i daří. Ale o tom mohou popovídat právě oni usměvaví mladíci, které potkáte při registraci v v Praze či na recepci v Olomouci. Většina z nich studuje vysokou školu a v ragby, už prošli světem a do jednoho reprezentují Českou republiku. No, a kdyby jste se teď rozhodli, že chcete být aktivním účastníkem, zavolejte určitě to nějak půjde.

BAMBYK alias Karel Ševčík