Angouleme 2024

Zástupci Ragbyové akademie Yvese Perrota, kategorie do 12-ti let (U12) absolvovali v minulém týdnu své třetí „francouzské“ Tour.

Letos již potřetí vyrazila nejmladší kategorie hráčů na výborně obsazený turnaj do Francie. Družstvo složené z vybraných ragbistů (Chrášťany, Plzeň, Sedlčany, Vyškov, Brno, Rumburk) a jedné ragbistky (Babice) se svých soupeřů nezaleklo a po 8-mi zápasech (5 vítězství, 1 remíza, 2 prohry) obsadilo celkové 3-tí místo na turnaji.

Velkou pochvalu zaslouží celý realizační tým, který dětem přichystal velmi zajímavý doprovodný program, který zahrnoval pro mnohé první cestu letadlem, pro všechny první cesty rychlovlakem TGV, ubytování ve francouzsky mluvících rodinách, shlédnuté dospělého ragbyového utkání mezi U20 Begles Bordeaux a Angouleme a také návštěvy historických center Angouleme a Bordeaux.

Pro mnohé mladé sportovce má turnaj za cíl, ochutnat krásu, ale i bolest sportu. Jsme rádi, že si děti, ale i dospělí vytvořili mnoho nových kamarádů a sportovních přátel do další etapy jejich života. Z minulosti již víme, že všichni kdo tento památný zájezd absolvoval v minulosti je stále tak říkajíc ve hře.

A to nás na tom baví, udělat z dětí, sportovce a z jejich rodičů nadšené trenéry, organizátory a podporovatele, v tomto případě ragby.

A taky nás strašně těší, že letos stejně i jako obvykle jsou naše ragbyové dresy nejžádanějším artiklem na „sportovní burze“ , která proběhne ihned po vyhlášení výsledků.

KS