Další březnový RUGBY CAMP

V sobotu 19. března v 10:00 byl zahájen další ze série Rozvojových kempů, které jsou primárně určeny mladým hráčům a hráčkám a jejich klubovým trenérům ze společenství AMMOR (České Budějovice, Plzeň, Rakovník, Kralupy nad Vltavou, Sedlčany, Chrášťany u Prahy a Rumburk).

Hlavním tématem byla rychlá adaptabilita na sportovní utkání, tedy malá zkouška z již procházených témat. V rámci našeho programu, který je celý postaven na praktické části, totiž klademe velký důraz na několik prvků bez kterých se ragby prostě nedá hrát, respektive dobré ragby.

Každý hráč musí nejdříve používat oči, následně musí vyhodnotit co se bude dít, v případě že drží míč ho musí jakýmkoliv způsobem předat spoluhráčům, tak aby nenarušil kontinuitu akce, případně musí situaci řešit vlastním akceleračním pohybem a při kontaktu se soupeřem svůj pohyb ještě více zintenzivnit.

Je zajímavé sledovat, jak se v rámci tohoto programu všichni, mladší i starší děti a hráči zlepšují. Navíc si kluby pochvalují, že nepřicházejí o hráče, pouze o hráče z kategorie naděje, která je ovšem brána jako startovní.

Naše další společná akce proběhne první dubnový víkend v Ostravě a pak už se všichni těšíme na červenec do Olomouce na MINI a ELITE kempy.

Cíl byl splněn, všichni odcházeli a odjížděli spokojení a snad i uspokojení spoustou zodpovězených otázek a předvedených nápodobných cvičení. Tak zase brzy na viděnou, asi za 14 dní, tentokráte zajíždíme až do daleké Ostravy.

Karel Ševčík