2024 – Zdravotní péče o členy Akademie

MUDr Karel Berounský, junior, zajišťuje základní zdravotní péči pro účastníky kempů Ragbyové akademie i v roce 2024.

Ragby, je bezesporu náročný sport, zejména po fyzické stránce. Během samotného tréninkového procesu a následného sportovního poměřování, dochází velice často k opotřebení celé řady orgánů, které naše tělo potřebuje nejenom ke sportu, ale hlavně k běžnému životu.

Všem přihlášeným členům na akce roku 2024, kteří obdrželi potvrzenou registraci, nabízíme opět možnost spolupráce s MUDr Karlem Berounským JR, který je mimo jiné i reprezentantem v ragby a v současné době pracuje ve Všeobecné Fakultní nemocnici v Motole – Praha 5 u „Doktora Sovy“.

Konkrétní pomoc je nabízena v podobě odborných konzultací při zajištění prevence, ale i následné retence zranění našich mladých registrovaných sportovců/ členů. Vždy je však nutné mít s sebou všechny podklady a lékařské zprávy. V případě jste-li mimopražští, budete se muset vypravit na výlet do Prahy, do Motola, ale nebojte, jede tam metro, linka A (zelená) a v areálu nemocnice je i hodina parkování zdarma.

Spolupráce bude probíhat asi takto:

Máte-li podezření, že něco není s vaším synem či dcerou po fyzické stránce v pořádku, například má pouze jednu nohu místo obvyklých dvou? Během tréninkového procesu či v samotném utkání se mu stalo zranění, které ho pobolívá? Došlo k fyzickému kontaktu s protihráčem, spoluhráčem či brankovou konstrukcí a váš praktický lékař, poslal vaše dítě na nicneříkající oddělení? Pak tedy kontaktujete:

MUDr Karel Berounský JR – 00420 777 326 412 – karelberounsky@gmail.com

Návod jak máte postupovat:

Odešlete Karlovi zprávu na WhatsApp či běžnou sms s krátkým popisem situace co se vašemu ratolesti stalo. Nezapomeňte se podepsat a napsat své registrační číslo, které jste obdrželi! Ve této zprávě napište celé jméno, příjmení a věk zraněného sportovce, také uveďte, že jste registrován na některý z letních ragbyových kempů. Karel si ověří vaše registrační číslo a ozve se vám. V případě že nejste pro rok 2024 na žádnou z akcí Akademie, registrován, připravte se platbu ve výši 500,- Kč na účet, který vám Karel sdělí.

Jakmile Karel zareaguje, odpoví, ihned reagujte a nachystejte si všechny potřebné doklady, tedy zprávu z pohotovosti či od praktického nebo odborného lékaře, který provedl první ošetření. Lékařské zprávy od doktorů Čimického, Cvacha, Ratha nebereme v potaz. Po následné domluvené návštěvě u odborného lékaře buďte dochvilní a mějte s sebou výše uvedené náležitosti.

Upozornění: Buďte na našeho „Káju“, milí! On se bude snažit najít vždy to nejlepší možné řešení a navrhne postup, případně doporučí máte udělat.

Jelikož Karel, tuto činnost, dělat nemusí, ale chce, tak ho nezapomínejte odměnit nějakou malou pozorností, naše rada zní, že mladí lékaři mají na svých dvanáctihodinových službách vždycky a pořád hlad a žízeň 😊.

Malé, krátké, pracovně sportovní CV, MUDr Karla Berounského, juniora

Vzdělání
2012 – 2019 – 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze

Zaměstnání 2013 – 2023 – Joga studio Hvězda – Instruktor Pilates – lektor SBP a Ragbyové akademie Yvese Perrota
2019 – Vývoj a klinická aplikace softwaru hybridní umělé slinivky AndroidAPS – administrativní pracovník 2020 – Lékař na Klinika dětské a dospělé ortopedie a traumatologie, FN Motol

Jazyky Čeština – rodilý mluvčí
Angličtina – 2011 Certificate in Advanced English

Volný čas 2010 – 2023 – Instruktor a zdravotník na dětských táborech – Castor Camp
2018 – 2019 – Trenér a zdravotník AMMOR – RAYP, Vyšívání, zpěv, národní tance a „čingčong“ o cokoliv.

Sportovní činnost 1999 – 2021 – RC Tatra Smíchov – Mistr České republiky 2013, 2018 2010 – 2011 – Barnard Castle School – první tým
2008 – 2011 – Mládežnické národní týmy Česka- U15, U17, U18
2015 – 2020 – Český národní tým Česka – ragby 2018 – 2022 – ASC Dukla Sevens – kapitán týmu

Karel Ševčík – Bambyk