Informace ELITE Kemp 2019

Základní informace!

ELITE kemp Ragbyové akademie Yvese Perrota, je určen pro starší ragbisty a ragbistky ve věku od 14 do 23 let! Tentokráte zahajujeme mimořádně až v neděli 14. července, z důvodu, že v sobotu 13. července, ukončujeme Letní kemp pro mladší ragbisty na dolní Moravě a přesun a současné zahájení ELITE kempu v Olomouci je nesmírně organizačně náročné. Hlavní náplní ELITE kempu je nastavení vnitřní motivace jednotlivých účastníků. Dalším cílem je rozvoj individuálních (kondiční, obratnostní, silová, herní) a kolektivních (základní kolektivní obrana, hra v prostoru, s prostorem, základy efektivního pokrytí prostoru a získání míče, etc) dovedností. Nedílnou součástí je také příprava zájemců pro sportovní testy a možná i kariéru v některém francouzském klubu respektive jeho Centru rozvoje. V současnosti je ve Francii celkem 7 zástupců Českého ragby, kterým k jejich angažmá přispěla i Akademie.

Ateliéry sportovních dovedností

Součástí ELITE kempu jsou také speciálně zaměřené Ateliéry individuálních dovedností vedené osobnostmi, které k danému tématu mají opravdu co říct.

Ateliér 1         Efektivní hra 2/3. řady – Jan Macháček

Ateliér 2         Kopací technika a kopy na branku – Jacques Fick

Ateliér 3         Zastavení soupeře/ skládka – Karel Berounský

Ateliér 4         Hra ragby 7s – Karel Berounský Junior

Ateliér 5         Individuální dovednosti – Julian Lacrambe

Ateliér 6         Hra 1. řady – Pavel Šťastný

 

Atmosféra a kouzlo moravské metropole

V Olomouci budeme letos již pošesté a to díky tomu, že lze nacházíme podporu ze strany města, Olomouckého kraje, ale především také Univerzity Palackého a místního ragbyového klubu. Letos i nově podporu našeho nového partnera, kterým je společnost NUTREND. Během pobytu můžeme využívat krytou atletickou halu, atletickou posilovnu, travnaté, ale i při nepřízni počasí, hřiště s plastickým povrchem. Navíc, je zde tzv. Genius loci starého města, kde na každém kroku doslova cítíte dějiny našeho národa. Chtějí – li hráči, na chvíli zapomenout na sport, sednou na kolo a za 10 minut se nachází v chráněné přírodní oblasti řeky Moravy, kde je spousta vhodných míst k relaxaci a odpočinku.

Ragbyový dres aneb speciální design sportovního vybavení

Pro všechny máme opět speciální design ragbyového dresu, který je vždy společně s trenýrkami a stulpny započten v ceně kempu. A jak jistě víte, dezény dresů, trenýrek a stulpen, jež jsou v ceně akce, se nikdy neopakují.

Co vyžadujeme!

Slušné vychování a hlasitý pozdrav když kohokoliv potká

Přeprava z Prahy

Opět bude vypraven vlak z Prahy do Olomouce, odkud přepravíme většinu účastníků.

Kdy vlastně začínáme?

Zahájení kempu a společný sraz pro všechny účastníky bude v neděli 14. července od 13:00 do 15:00 hodin v prostorách Hotelu Comfort (bývalý Hotel IBIS). V tomto místě máme zajištěno veškeré stravování.

Kde budeme sportovat, trénovat a či se vzdělávat….

Sportovní areál – ragbyové hřiště RC, UPOL či SIGMA Olomouc jsou v dosahu 5 až 10 minut pěšky či na kole. Mít vlastní či zapůjčené jízdní kolo je tedy na samotných účastnících, ale z předchozích ročníků už víme, že kolo významně zlepšuje samotný standard akce.

Co tedy sebou hráč potřebuje a co budeme vyžadovat?

O pitný režim se opět postarají naši partneři ONDRÁŠOVKA a NUTREND. Přezůvky, tenisky, tričko, ragbyový dres a sportovní souprava je ideální kombinace pro pobyt na kempu. Mít sebou tablety, telefony a jiné elektronické zařízení je snad už i povinností. Středně teplou bundu pro přejezdy mezi tréninky a ubytováním. Batoh na sportovní věci při přechodu na trénink. Podepsaný Bidon (láhev na vodu). Atletické boty (myslíme opravdu sportovní obuv na běh). Sportovní obuv pro přesuny mezi sportovišti. Kopačky s litou podrážkou.

Sportovní oblečení pro trénink ve venkovním prostředí funkční spodní vrstvu – elastické kalhoty, triko, funkční střední vrstvu, náhradní ragbyový dres, ragbyové trenýrky, štulpny

funkční horní vrstvu – nepromokavou bundu bez zipů, odolnou proti větru a proti roztržení při tréninku, sportovní čepici s kšiltem proti slunci

Ručníky a osušky a osobní hygiena a případné léky a jejich rozpis medikace

O co se snažíme!

Všichni naši lektoři, trenéři, animátoři se snaží být vždy pozitivní a vycházet hráčům i rodičům ve všem vstříc. Vždy podporujeme individualitu každého účastníka. Při tréninku klademe důraz na pochopení probíraného tématu a následně se snažíme, aby ho hráči používali v praktických herních situacích. Hráče nedrilujeme, ale snažíme se ho naučit vlastnímu samostatnému uvažování, chápání a hlavně pracujeme na jeho vnitřní motivaci, neboť v jeho věku je tím nejdůležitějším motorem proč ve sportu pokračovat. Hlasité diskuze jsou součástí našeho programu, nicméně posléze následuje rozhodnutí a tím pádem i naplnění hlavních ragbyových hodnot, kterými jsou respekt a disciplína

Na všechny hráčky a hráče se moc těšíme!

Karel Ševčík alias Bambyk s kolektivem