Letošní ELITE RUGBY CAMP je minulostí…

Po skoro osmi měsících příprav, které samotnému kempu předcházejí následuje báječný, inspirativní a nezapomenutelný týden s mladými ragbisty, kteří se vám doslova mění před očima. Neděláme kemp jen pro samotné zvýšení sportovní úrovně účastníků, ale po celou naši historii klademe důraz na to, abychom pomohli mladým lidem pochopit, že i v dnešní době se lze chovat slušně, zábavně být dostatečně asertivní, nebát se projevit vlastní názor a také že ragby není jediná věc na světě i když právě teď vás baví nejvíce.

Je radost pozorovat naše mladé asistenty, kteří se rekrutují z již bývalých účastníků, nebo přijímat návštěvy hráčů a hráček, kteří ve svých klubech pomáhají na pozici trenéra či trenérky, případně rozhodčího, studují některou z vysokých škol, někteří v zahraničí. Jsme také rádi za úspěchy těch několika málo hráčů, kteří reprezentují naše ragby v zahraničí a my můžeme říct, že jsme na ně opravdu hrdí, neboť vlastně porušují tradiční principy.

To , že doslova každý český klub je v kategorii mužů zastoupen řadou našich účastníků, které jsme mohli motivovat a inspirovat, aby se svojí kariérou pokračovali, neházeli tzv: „flintu do žita“ , ne nemyslíme tradiční moravský klub, ale osobní palebnou zbraň :-). Ragby a stejně tak každý kolektivní sport je postaven hlavně na silných zážitcích a přátelství, která přetrvávají.

No a letos, bylo to náročné, horké, ale vše se zvládlo, absolvovali jsme společně s Yvesem, který byl letos opravdu naposledy (nedivte se, má 80 let), jež mezi svojí skupinou dětí doslova exceloval, přesně tak jak jste od něho zvyklí: „Chapeau, grand chapeau“!. Celková účast 97 účastníků, společně s 18 dospělými trenéry, asistenty, hosty byla neobvyklá a hlavně zavazující do budoucna.

Nu, nezbývá než všem našim současným, ale i minulým účastníkům popřát, aby je ragby a život bavil, nebáli se nebýt jen tichou poslušnou ovcí a všem okolo nich přinášeli onu pozitivní energii, kterou oplývali během onoho letního týdne v Olomouci.

PS: Jakub se léčí pod dohledem silného ošetřovatele a bývalého účastníka Karla Berounského, juniora, kterému v sobotu můžeme společně zvolat: „Ať žijí novomanželé“!

Váš Karel