Podzimní měsíce jsme věnovali rozvoji aktivace

Naše společné Rozvojové kempy, které spoluorganizujeme s Asociací malých a mladých klubů byly zaměřeny na aktivaci základních herních činností. V říjnu jsme na kempu v Rakovníku pracovali se skupinou hráčů do 14-ti let a tentokráte poměrně nepočetnou skupinou trenérů, kde jsme všechny tři složky odprezentovali v rámci aktivního času.

V prvním listopadovém víkendu se nás již v areálu Iuridica Chrášťany sešlo daleko více (80 hráčů kategorie U10 až U16+ a 20 trenérů). Tréninku předcházela prezentace pro trenéry a rodiče na téma Jak je nutné rozdělovat hráče do skupin dle výkonu. Poté již následoval trénink, který byl zaměřen na již výše zmiňovanou aktivaci hráčů během tréninkové zatížení. samotná aktivace klade důraz na tři prvky – zpevnění středu těla, neboť při ragby dochází k množství střetů, rychlostní a akcelerační rychlost a změna směru běhu a závěrem na rozvoj jemné a hrubé motoriky při zpracování míče a následné přihrávky.

Bylo fantastické sledovat všechny v plném zaujetí a již se těšíme na zimní akce, které proběhnou v prosinci v Plzni na umělé trávě 1. základní školy Božkov (neděle 5. a neděle 19. prosince).

Ragby nás baví…