Proběhl ELITE kemp v Olomouci

Náš druhý letní kemp, který standardně nazýváme ELITE proběhl opět v Olomouci, tentokráte však za pozměněných podmínek, přestěhovali jsme se do luxusnějšího hotelu, a místo přepravy jízdními koly jsme využívali služeb dopravního podniku v Olomouci.

ELITE kemp je primárně určen starším hráčům nad 13 let, tedy pro již pokročilé hráče ragby. Jeho kapacita byla opět naplněna a tak se tři osmnáctičlenná družstva, kde byli hráči rozděleni do tři kvalitativních skupin pustila pod vedením šesti hlavních a 4 doprovodných trenérů do práce. Hlavním sportovním tématy byla opět hra, orientace a řešení situací v prostoru, zastavení protihráče a správné řešení situací před, během a po kontaktu s protivníkem.

O našich hlavních trenérech se dozvíte na stránkách Ragbyové akademie Yvese Perrota, zde jen vyslovíme poděkování těm trenérům a asistentům bez kterých by nebyla akce tím čím je, tedy místem kde se hráči učí nové věci s pochopením, ale hlavně zde získávají sebevědomí a zkušenosti a také místem kde se dozvídají nové podněty. Také nás těší, že hráči kteří s programem úzce spolupracují jsou dnes v české reprezentaci, či hrají ragby v zahraničí, zejména ve Francii, kde RAYP jak zkráceně Ragbyovou akademii nazýváme, rozvinula oboustrannou spolupráci. My už se těšíme na další ročník a další a další mladé české hráče.

Také nás potěšila slova francouzského odborníka pana Yvese Perrota, který nahlas konstatoval, že až na malé vyjimky by všichni zúčastnění hráči ve francii obdrželi bodování 2+ a někteří i 3+, což jsou nejvyšší francouzské známky kvality. Je tedy třeba i zde veřejně vyslovit poděkování České ragbyové unii a trenérům z našich klubů, že jejich práce začíná získávat na renomé a je velmi kvalitní, což nám doufám ukáže brzká budoucnost České ragby, děkujeme!

BAMBYK