Ubytování a stravování na kempu

V rámci programu Ragbyové akademie Yvese Perrota, hraje velkou roli vedle sportovního programu i regenerace všech účastníků. A nejlepší přirozenou regenerací je kvalitní spánek ve spojení s vyváženou stravou.

A právě proto, již šest let spolupracujeme s Hotelem Comfort neboť je to právě jeho zázemí, které umožňuje starším účastníkům našeho ELITE kempu https://www.comforthotelolomouccentre.com/cs/ kvalitní regeneraci na dvojlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Díky skvělým lidem, které tu potkáváte na každém kroku můžeme využívat i náš speciální jídelníček, nad kterým se zamysleli naši tradiční nutriční odborníci ze společnosti MÚÚÚ a ,,Či-tyži“, jež kladou na nutriční skladbu a hodnotu naších jídel velkou důležitost. O tom, jaké porce a jestli našim účastníkům chutnají víc obědy či večeře, které si společně vychutnají jak mladší, tak i starší adepti ragby, se budete moci přesvědčit následně dle přiložených fotografií.

Ačkoliv se skladba tréninků pro obě věkové skupiny zdá podobná, není tomu tak. Mladší hráči z Letního kempu, se potřebují učit hlavně hrou, jsou neustále v pohybu a když se zastaví, musíte je nechat se nadechnout a až poté můžete pokračovat. Proto je jejich hlavní tábor nasměrován do prostor sportovně zaměřené základní školy Heyrovského https://www.zsheyrovskeho.cz/ , kde mohou využívat široké zázemí, od dvou tělocvičen, několika šaten se sociálním zařízením, ale také škola disponuje velkými hřišti s přírodní trávou, ale i plastikem. Když to správně promícháte s venkovními areály v centru města, vychází vám dokonalé prostředí jak pro sportovní rozvoj, tak i pro zábavu a odpočinek.

Je pozoruhodné, jak se liší pohled obou skupin na večerní zaměření, ti mladší ihned zpívají, recitují, tančí, hlasitě smějí a snaží se na sebe upozornit. Tak oproti této energii je opatrná apatie starších účastníků doslova alarmující. Často si klademe otázku, čím to je způsobeno a zatím nám vychází, že v době dospívání se často ztrácíte sám v sobě a místo porozumění od okolí dostáváte hodně negativních reakcí a poznámek. Navíc má každý ,,tínejdžer“ pocit, že je pořád středem pozornosti a dívá se na něj celý svět……a k tomu hormony…..uf. Není snadné být rodičem, trenérem, pedagogem, těm to navíc pěkně solí i náš pokrokový systém vzdělávání…

No, chceme říct, že večerní debaty na různá témata, nejsou pro kluky přímo Top, ale my jsme si již dříve řekli, že lehké věci dělá každý, těžké jen ti odvážní……

Takže to shrnu, zajímá nás příběh každého hráče a máme je rádi, snad i proto se k nám rádi vracejí….

BAMBYK