01. 06 2023 – Informace k zájezdu U14 do Bordeaux

Ragbyová akademie Yvese Perrota tedy RAYP společně s Asociací pro mladé a malé oddíly ragby tedy s AMMOREM se velmi brzy vypraví do Francie, kam tentokráte odcestuje výběr hráčů do 14-ti let.

Cílovou destinací je Bordeaux, kde tým sehrajeme dvě utkání se stejně starými hráči klubu Begles-Bordeaux CABBD. Po utkání je plánována velká zábavná slavnostní večeře, kterou se francouzský klub rozloučí s hráči, kteří přecházejí o kategorii výše. Celá akce zcela jistě bude pro všechny naše hráče a trenéry velkým zážitkem, což je účelem celého turné.

Den 1 – Úterý 6. 6. – Odjezd BUSEM z České republiky (18:00 Vyškov – 20:30/21:00 Praha – ARC luridica – 21:30/22:00 Plzeň). Celou noc a den jedeme bez delších zastavení až do Bordeaux nebo v případě nucené zastávky hlavně díky dopravním zácpám do Perigeux. Spánek a zábava v podobě zpěvu proběhne v buseSvačinu a snídani na cestu si všichni berou svoji sebou!

Den 2 – Středa 7. 6. – Příjezd dopoledne do Bordeaux nebo v případě, že budeme muset udělat povinnou přestávku tak do Perigeux, ale v obou případech si nejdříve užijeme centrum daného města

Po povinné přestávce přesun do Bordeaux

Během dne bude podáván studený oběd a večeři z francouzských surovin „a la piknik“ – večeři snad zvládneme již teplou. Posléze se ubytujeme v Hotelu typu Premiere Classe či F1.

Den 3 – Čtvrtek 8. 6. – Celý den bude pojat jako „Výletní“, neboť okolí Bordeaux nabízí spoustu zajímavých míst, třeba známou „La dune du Pilat“, kterou doplníme o koupání v oceánu.

Opět bude podáván takzvaný studený oběd „picnic“. Večeři si každý musí ulovit v oceánu, nože a oheň zajistíme, obvazy taktéž.

Den 4 – Pátek 9. 6. – Dopoledne podnikneme buď výlet do centra Bordeaux nebo do nákupních center kde se naši adolescenti mohou seznámit francouzskou kulturou nakupování. Odpoledne nás v 18:00 a 19:00 čekají dvě utkání našich družstev se soupeřem CABBD, což je opravdu velmi těžký soupeř.

Po utkání bude následovat společná večeře, zpěvy písní, chorálů a klubových popěvků, společné tance a veselé hry. Na trenéry čeká vyhlášené červené víno. Na děti čeká víno bílé. Večerka je nahlášena na dvě hodiny ráno následujícího dne.

Den 5 – Sobota 10. 6. – Poslední den ve Francii zakončíme celodenním výletem po okolí Bordeaux. Můžeme se opět znovu vykoupat v oceánu nebo navštívit některý ze „Chateaux“. A večer, večer nás již čeká dlouhá cesta směr Česko.

Den 6Neděle 11. 6. – Plánujeme příjezd do republiky a předání dětí jejich rodičům.