Další ragbyový víkend za námi


Ragbyové soutěže se rozběhly naplno!

Sobota 17. září – Kralupy n/V – U16 – AMMOR/ RAYP : Tatra Smíchov B – 12 : 58 – V sobotu jsme přivítali v utkání kategorie do 16. let mírně posílenou rezervu Tatry Smíchov, což se pro vývoj utkání ukázalo jako klíčové. Náš AMMOR výběr o počtu 20 hráčů se do utkání postavil se zcela novým týmem. Někteří hráči sehráli své úplně první utkání v ragby. Soupeř ze Smíchova nám v utkání odebral celkem 31 míčů v „rucku“, (celkem jsme založili 72x) což mělo vliv na celkový obraz hry. My jsem dokázali odebrat pouze 9 míčů z 66.

V překladu to znamená, že vlastně nemůžete pokračovat ve své akci, neboť při kontaktu se soupeřem přijdete o míč a musíte o něj znovu bojovat. Když k tomu připočteme celkovou „naivitu“ hry, zejména u nováčků a nevyhranost u hráčů, kteří teprve přestoupili z nižší kategorie, je jasné že výsledek nemohl být příznivější.

Avšak, až 9 hráčů, se svým soupeřům může rovnat a když byli ve hře právě oni, i když za cenu menšího počtu přihrávek do prostoru, tak jsme byli schopni celkem udržet míč ve svém držení až 3 minuty, což dvakrát skončilo položením. I tak, ale hodnotím utkání příznivě, neboť je třeba udůraznit, že celkem 6 pětek soupeře padlo po hrubých chybách našich individualit. Stínem utkání je zranění Adama Vítka, který své položení korunoval navíc i zlomenou klíční kostí, přejeme mu brzké uzdravení a mamince pevné nervy neboť má na ragby chlapce, dva.

Neděle 18. září – Kralupy n/V – U14 – Turnaj Rozvojové části – Neděle byla věnována utkáním kategorie starších žáků, tedy U14 AMMOR/ RAYP, kteří sehráli celkem 5 zápasů 2 x 15 minut. Turnaje tohoto typu mají za cíl dostat co nejvíce hráčů do hry bez přílišného tlaku na konečné vítězství. My stavíme celkem tři výběry – KRARARU je společenství hráčů Kralup, Rakovníka a Rumburku, ČEBSED je společenství hráčů z Českých Budějovic a Sedlčan, třetí tým se nazývá PLIU a jde o spojenectví hráčů Plzně a Iuridica Chrášťany. Turnaj doplnila rezerva Tatry Smíchov a Říčany, jež svůj tým, skvěle doplnili svými hráči z A týmu, což je pro tento typ turnaje velice přínosné, neboť samotní hráči mají možnost porovnání. Po celou dobu jsme mohli vidět že z naší strany dochází k mírné neorganizaci hry jednotlivých postů, zejména ve spolupráci základní osy , mlynář, vazač, mlýnová a útoková spojka a zadák. Noví hráči mají problém s udržením míče při založení „rucku“ a při zastavení soupeře alias skládce, také jejich vidění hry odpovídá spíše nižším věkovým kategoriím.

Ale, opět je třeba vyzdvihnout skutečnost, že v každém našem společenství je až 5 hráčů, kteří jsou schopni se poměřit našim nejlepším hráčům v rámci celé republiky a už se můžeme těšit až se tito hráči spojí do jednoho celku.

No, ragby bylo o víkendu dosti a zbývá jen připomenou, že naši hráči kategorie U18, jež hostují sehráli své utkání v daleké Ostravě, kde podkehli místnímu společenství Ostrava, Havířov 5 ku 76.

AK